27/1/15

EMISSIÓ DELS SEMITONS EN DIFERENTS OCTAVES


Justificació:
No té sentit que en un teclat les tecles blanques puguin emetre notes en diferents octaves i les tecles negres només puguin emetre-les en una.

El circuit:
Per traspassar al circuit dels semitons la dada que defineix l’octava en el circuit dels tons hem connectat físicament les dues plaques Arduino, connectant entre si els pins 5V i els pins GND de les dues plaques. A més, per permetre la comunicació entre totes dues hem connectat el pin emissor (1-TX) de cada placa amb el pin receptor de l’altra (0-RX).
Els programes
Per enviar la dada octava, que depèn de la posició del potenciòmetre, des de la placa 1 a la placa 2, hem utilitzat la tècnica de comunicació port serial, que envia les dades des del pin emissor de la placa 1 al pin receptor de la placa 2.

Per no saturar el port serial enviant la dada octava constantment, segons la proposta de David Cuartielles a la consulta de la nostra professora perquè no ens sortíem, aquesta dada només s’envia quan la posició del potenciòmetre canvia.

Aixó ho hem fet creant una nova variable octavaOld. El seu valor és el que té la variable octava al final de cada bucle d’execució. Com que l’enviament de la dada pel port serial es defineix al començament de la següent execució del bucle, just després de tornar a definir el nou valor de octava, si octavaOld = al nou valor d'octava la dada no s’envia, i si són diferents, s’envia.

Un cop rebuda la dada per la segona placa, la freqüència de vibració de l’altaveu serà la dada rebuda (1, 2 o 4) multiplicada per la freqüència base (la del semitò corresponent en la 4a octava).

Diagrama de flux placa 1: Emissora



Podeu descarregar el programa des d'aqui
Diagrama de flux placa 2: Receptora


Podeu descarregar el programa des d'aqui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada