19/12/14

LA FORMA DE L'APARELL


Justificació:
Tot i que el material que utilitzem ha de poder ser reutilitzat en altres projectes i per tant no podem fer soldadures als circuits, ha d’estar contingut dins d’un objecte que sigui ergonòmic i amb aparença de teclat.

Decisions: 
Hem utilitzat una caixa Daterad d'IKEA, perquè és fàcil de muntar, és molt rígida i les seves dimensions permeten allotjar a dins la placa Arduino i tots els components del circuit sense ser aparatosa. A més, la tanca és forta perquè és magnètica i la tapa forma part de la mateixa caixa, és desplegable.

Hem muntat les tecles sobre una peça de cartó ploma de 26 x 14,5 cm que fixarem a la part de dins de la tapa per què un cop tancada la caixa quedi protegit.  Això ho farem al final, per tal de poder muntar, desmuntar, connectar i arreglar el circuit amb comoditat.


Procés de muntatge:

Hem dibuixat les tecles a sobre del cartó ploma, prenent com a referència les dimensions de les tecles reals d'un piano, Tot i que només hem resolt les tecles blanques, hem dibuixat també les negres per donar un aspecte més realista al nostre teclat. Tecles blanques: 3 x 15 cm - Tecles negres: 2 x 7,5 cm.

A la cara del darrere de cada tecla blanca hem fet un solc per allotjar els cables que faran contacte amb la superfície conductora dels sensors (el paper d'alumini).

Hem passat els cables pels solcs, deixant 3 cm pelats per assegurar que facin bon contacte amb l’alumini del sensor, i els hem fixat amb cinta adhesiva.

Hem connectat una regleta a l’extrem superior de cada cable, per connectar amb la resta del circuit.

Hem folrat la meitat inferior de cada tecla blanca (per davant i per darrere) amb una tira de paper d’alumini de 13 x 2,5 cm. Per tal d’evitar interferències hem deixat un espai de 0,5 cm entre cada sensor.

Hem fixat aquestes peces amb petites tires de cinta adhesiva, que serveix també per protegir les vores del paper d'alumini.

Hem allotjat la placa Arduino i la protoboard a dins de la caixa.

Hem connectat els cables de cada tecla a la regleta corresponent.

Aspecte final del muntatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada